2011/02/05

Nočák a Zimní liga Maršov 2. a 5. 2. 2011

Ve středu, po mizerném florbalovém zápasu, jsem zdrhala na trolejbus. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že nejede tak, jak jsem předpokládala. Na sraz jsem tedy dojela o sedm minut pozděj. Muroš už mi chtěl dávno ujet, ale Bar' si mu sedla do auta, a tak hold počkal...

Na místo určení jsme přijeli jako první, Murko z nás v tom autě opět musel mít velkou radost. Tak jsme se převlíkly a mezitím se tam objevilo pár dalších aut a lidiček. Víťa nám rozdal mapy, ozvalo se start, a my vyběhly. Bar' a Jíťa měly velké světlo, já pofiderní čelovečku, ale aspoň sem viděla na mapu, a sem tam i pod nohy. Buzolou disponovala taky jenom Bar' a Jíťa, ale bylo jim to k ničemu, protože jsem byla nejspíš jediná kdo mapoval a všechny ty kontroly jsme našly v klídečku. (nějaká stížnost?)
No, vrátily jsme se k autu, rozhodly se se nepřevlíct a čekaly až přiběhne Muroš, který vyhrožoval, že tam budem dýl, a budem moct odfrčet.
Málem bych zapomněla, že když jsme tam přijeli, našel Muroš na zemi stránku z porna a zastrčil ji za stěrač, před sedadlo spolujezdce. Když jsme odjížděli tak ji tam zapomněl, a tak jsme s ní jeli až do Zlína :D

Dnes, tedy v sobotu, se na stejném místě uspořádala zimní liga. Opět stavěl Víťa, ale tentokrát se mi to líbilo ještě víc. Nějakou neznámou virózou se z naší skupiny, stala jednotka, a tak jsem běžela svou 7,5km trať sama. Ještěže jsem si vzala mp3ku :) Šárka mě překvapila, že nejde desítku a tak už jsme na to byly dvě.
Po hromadném startu se k nám přidal ještě Rádža, zbytek nasazených na druhou nejdelší trať jsme zanechali za sebou v oblaku prachu. Celou dobu jsme se hecovali, dobíhali, předbíhali, volili různé postupy i tichošlápkovali. Při náběhu do závěrečného pytlíku, jsem myslela, že už je prostě neudržím, ale nakonec jsem zkusila jiný postup a dostala jsem se opět hned za ně. Na další kontrole jsem hopla Šárku a upalovala za Rádžou. Na další už jsem šla těsně za ním, a když ho jeho druhá drahá polovička vyvedla z konceptu a udělal chybu, hopla jsem i jeho.
Vzápětí mě ovšem znovu doběhl, neboť jsem stála vedle kontroly a neviděla ji. Na další v pořadí jsme vystoupali moc vysoko, ale i toto drobné zaváhaní, jsme rychle napravili a jali se překonat žleb. Byl poněkud strmý a tak jsem si trošku zasáňkovala bez sáněk a vydrápala se na druhou stranu. Rádi nebylo. Vzápětí se ovšem znovu objevil za mnou. 
Doběhli jsme k jámě a otočili to zase zpátky, na poslední kontrolu. Tam sem byla dřív a vyrazila jsem pryč. A síly mě poněkud opustily. Když jsem pak v dálce viděla červený flek, myslela jsem, že mě Rádža s Šárkou (která se objevila před žlebem, když jsme byli za žlebem) předběhli. Jaké bylo mé překvapení, po pár set metrech vyčerpané chůze, když jsem zabočila, a uviděla stejně vyčerpaného Rádžu.
Přidala jsem plyn, jak jen to šlo a rvala jsem to do cíle (silně šnečím tempem). Nakonec se mi tedy přeci jen podařilo doběhnout jako první (tedy první doběhl Kukátko, ale ten úplně vynechal pytlík), ačkoliv to tak chvílemi nevypadalo. A tak jsem si spokojeně mohla popíjet čaj, jíst bonbóny a čekat až přiběhne Zbyňa. Netuším co ho k tomu vedlo, ale šel tu samou trať co my. Sice doběhl jako poslední ze všech (tedy i z dlouhých), ale tentokrát to nebylo o hodinu později, ale jenom asi o dvě minuty :) Takže jsme zbytečně nečekaly a dokonce jsme ani neodjížděli jako poslední auto...

Žádné komentáře:

Okomentovat