2010/04/11

Mistrovství Moravy Maletín - klasika a štafety

V sobotu ráno jsme se sešli pod mostem a společně vyčkali příjezdu autobusu. Nálada byla dobrá a mladší část autobusu se těšila na první spací závody.

Když jsme se dokodrcali za Mohelnici, začalo poprchat a tak jsme se rychle i s oběma stany přesunuli na shromaždiště. Jako obvykle se někteří stavění urychleně vyhli a raději šli na záchod, pro popisy nebo si vybírat boty. Sice jsem si jedny vybrala, ale jejich verze s hřebama v mé velikosti prostě neexistuje. Stavění stanů jsme se tedy úspěšně vyhli, ale už ne tak úspěšní jsme byli při jejich nakonec naprosto nesmyslném stěhování.

Naše startovní pole bylo roztaženo od začátku do konce a vzhledem k proměnlivosti počasí si to v lese každý užil. Někteří stihli projít svou trať za slunečního svitu, těm co startovali později nebo měli trať delší začalo pršet a po pár minutách dokonce padaly kroupy. Zaznamenán byl i sníh. Mezitím se Maletínem proplétali vozíčkáři na trailu, avšak ani na ně nebralo bláznivé počasí ohledy.

Ve stanu byla docela zima a nějak se nám nedostávalo možností zahřát se, a tak se podstatná část přesunula do fronty ke stánku na čaj, nebo nějaké to jídlo.

Když na chvíli přestalo pršet a dokonce vysvitlo sluníčko, překonaly jsme s Bar' krásnou bažinku u vstupu na shromaždiště a vyrazily nastrkat za stěrače automobilů několi letáků na Sprint. Akorát když jsme se vrátily začalo pršet. Když pak Tonda hlásil začátek vyhlášení změnil se déšť opět v kroupy. schovali jsme se proto pod naši vlajku. Bylo parádní sledovat ty malé zmrzlé kuličky hromádící se na tom dedáči :) konečně jsem uznala jeho vhodnost a praktičnost (ale pořád se mi nelíbí...i když je nejhezčí mezi ostatními patvary jiných oddílů...a jediná bývá vidět ze stánků)

První část osazenstva se vmáčkla do Luhanského autobusu a odfrčela domů, zatímco my vytrvalí a přihlášení na štafety jsme se s druhou půlkou Luhanů vmáčkli do našeho busu a absolbovali strastiplnou cestu do Mohelnice.

Rozhodly jsme se distancovat od dospělých a veteránů a našly jsme si pro sebe úkryt v jedné ze tříd. Rozhodily jsme své mokré věci a vyrazily jsme najít nějakou tu vhodnou destinaci na večeři. Ponejprv se to zdálo jako marné pátrání, ovšem nakonec jsme nalezly jednu opravdu výbornou :) (Myslím že odtud máme svou první trofej) Když jsme se vrátily zpátky, holky (Zuzka, Iva, Řízek, Klára), které si objednaly pizzu s sebou už okupovaly tabuli a kreslily různé ptákoviny. Ovšem teprve s naším příchodem se začala tvořit pravá umělecká díla :D

Díky tomu nás taky Jana nedokázala zahnat do spacáků dřív, než v jedenáct a stejně jsme ještě o půl jedné nespaly. Druhý den ráno nás čekalo opět pošmourné počasí a noční unavenost tomu nijak nepřidala. Byla pěkná kosa a já s Jíťou jsme vybíhaly na první úsek. Byl to výběh, díky podmáčenému terénu, téměř vražedný, ale i s tím jsme si dokázali všichni zdárně poradit.

Tratě, naňahňané na malinkém kousku mapy byli opravdu velmi fyzicky náročné, ale našlo se pár kontrol více technických. Vzásadě to byl ale tvrdý běžák. Mě osobně se v lese tedy moc nedařilo a svou zásluhu na tom měli jak neexistující hřeby, tak právě se projevující nemoc a celková fyzická vyčerpanost organismu, která mě doposud opustila jen z velmi malé části.

Přesto jsme společně s Jíťou předávaly na solidním 8 a 9 místě :P (výsledky)

Pak už jsme se jen poflakovali po shromaždišti a mrzly i v osmi vrstvách oblečení, povzbuzovali a fotili všechny známé probíhající tváře :) třeba Janu a Janu :D

Pak jsme sbalili relativně suché stany, počkali na vyhlášení a na Zdeňu a konečně vyrazili zpět k busu. Napřed se někteří polekali, že se zas budem mačkat s Luhany, ale nakonec se pro ně jejich autobus přeci jen vrátil, a tak jsme měli příjemné pohodlíčko...

Žádné komentáře:

Okomentovat