2011/05/22

Bruntální Béčka

Na víkend do Bruntálu jsme vyrazili o třičtvrtě na devět v sobotu ráno. Jízda to byla zcela pohodlná, neboť jsme každý měli svůj dvousedák a ještě k tomu nové Beado s naším skvělým řidičem. Sice jsme chybou navigace trošku zabloudili a málem autobusek podřeli o polámaný strom, ale na místo určení jsme dojeli v pořádku kolem půl jedenácté.
Start byl ve dvanáct a tak jsme pořád ještě měli čas. Jenže při výstupu z autobusu začalo poprchat a než jsme postavili stany bylo všude parádně mokro. Do lesa už se chodilo za hezkého deštíku a tak se tam nikomu nechtělo. Už po prvním borůvčí jsme měli mokré i prsty u nohou, o prvním hustníku nemluvě.
Klasika to byla dlouhá a sice měla hodně voleb postupů, ale v hustnících a promoklých loukách, po cestě to bylo nemožné nebo zbytečné. Já osobně jsem si tam pobyla hezky dlouho (no jo 21ky) a to nejen kvůli neschopnosti běhu, ale i neuvěřitelně debilním chybám. Konečné umístění - předposlední. Holky na tom byly přeci jen líp.
Po doběhu jsme se převlíkly, a zkrátily si čas čekání na poslední doběhnuvší čajem s rumem i bez rumu, kukuřicí a párky v rohlíku.
Naštěstí jsme nemuseli balit mokré stany a tak jsme jen sesbírali své vlhké a mokré hnusné věci a odjeli do těrárny. Zabraly jsme si s holkama místečko u rohu a zmizely do sprch. Jíťa s Bobanem se ustaničili u nás a utíkali do wellness centra, zatímco Blansko se uvelebilo u nich a pelášilo za náma do sprchy. Tu už hodnou dobu okupovali naši miláčkové, ale Monika s Aničkou rychle sjednali pořádek, až z toho byl Ráďa silně vykulený.
Pak jsme společně vyrazily hledat vhodnou destinaci k povečeření. Našly jsme docela rychle i když se to neukázalo jako nejlepší volba, jaké jsme kdy dosáhly. Jen co jsme si objednaly, začaly jsme drbat. Taky co jiného dělat v šesti holkách.
Jídlo bylo přineseno a zmizelo v nás rychlostí blesku. Objednaly jsme si palačinky a mezitím přišel Boban s Jíťou. Sedli si a čekali na obsluhu. Marně. Když se neukázala ani po dvaceti minutách, zvedli se a odešli. My pak taky odešly, ale v tělárně jsme se jen vytočily a šly na scuk s klukama. Musely jsme si počkat než se konečně objevili, ale byli tam, a tak jsme mohli hledat nějaký klub. Po neúspěšném pokusu u Barbaru jsme skončili na Společenském domě, z něhož se nakonec vyklubala docela dobrá prča. Po chvilce u fotbálku začla taková primitivní diskotéka, ale zlínští orienťáci to tam slušně rozjeli! A potkali jsme řidiče.
Domů jsme se vrátili mezi čtvrt apůl dvanáctou a tak jsme byli ráno všichni čerství a svěží :) Čekala nás krátká trať a vzhledem k tomu, že přestalo pršet a začlo pálit sluníčko, které vysušilo většinu vody, bylo v lese daleko příjemněji. I trať byla daleko příjemnější o čemž svědčí mé 16té místo - nevyvarovala jsem se chyb, které mě stáli cenné minutky a vteřiny...
Teď si nevybavím jak na to byly holky tak mě snad doplní...
Po doběhu do cíle jsme si ještě všechny daly vynikající točenou pomerančovo-vanilkovou zmrzlinu, opalovaly se, vyčkávaly než začne vyhlášení, zapleskaly soupeřům a kolegům, pomohly sbalit suché stany, naskládaly se do autobusu a i s ostatními odjely zpátky do Zlína.

Žádné komentáře:

Okomentovat