2010/05/16

MČR Sprint aneb Zlínský o-víkend

aneb pořádně si rozmyslete než budete chtít velké závody!
Již od závodů na Všemině (2006) jsme se pokoušeli dostat nějaké ty velké závody. V roce 2007 a 2009 jsme pořádali MTBO na Vršavě a ve Vracově a 2008 béčka na Salaši...až letos jsme se konečně dočkali...Mistrovství České Republiky ve Sprintu se Zlínu přiřadilo loni na jaře spolu s dvoudenními Áčky, a na podzim už byla mapa. A od ledna se začalo formovat a vymýšlet a vymýšlet...
Obrovské nakumulované úsilí za celou tu dobu se projevilo o tomhle víkendu. Všichni si to pochvalovali, někteří míň, někteří víc, ale snad si nikdo úplně nestěžoval. A jak to tedy probíhalo?

Pátek a Sobota 19. a 20. března - chladno
I přes nechuť trenérky se naše tříčlenná výprava vydává do Chlumce. Známé to problémy s Podmolovým Caravánkem zapříčiňují změny soupisek obou zlínských štafet v průběhu závodu. "Za to mám u vás flašku!" říká Aljoša.
Seminář pořadatelů hlavních závodů v Hradci. Nekonečné čekání na Podmola.

Sobota 3. dubna - chladno
Tomča dneska testoval mapu. Bingo vylezl z lesa: " Je na čase to odpískat!"

Čtvrtek 8. dubna - pod mrakem
Bráška si vymyslel rozhovory a Máňo dělej. No nic, tak jdem vymýšlet.

Sobota 10. dubna - déšť, sníh, kroupy
Bráška si vymyslel letáčky. Gapisch: "Já mu to teda vytisknu, ale starat se o to nebudu." Na koleni na přeháňkových závodech řežu jak blbá...je toho kotel moc, odpoledne rozdáváme s holkama lidem a strkáme za stěrače aut.

Pátek 16. dubna - krásně, teplo
Odjíždíme za bráchou do Prahy. Ten je poněkud rozhozen. Už měl hotový design webu, triček i létáků, ale všechno se může vyhodit. Závody se budou jmenovat jinak. Do noci vyrábí ještě jakési jiné kraviny. Je nevyspalí a nasraný.

Sobota 17.dubna - krásně, teplo
Mčr dlouhá trať a já si vyhodím kotník!!! Ráno jsme nabírali Koláče a drkocali se do Mníšku. Pak nerudný bráška a maminka rozdávali zbytek letáků z Maletína. Bylo tam krásně, ale mě se moc nedařilo. Lucy se trefila do Ačka. Zpátky se odváží oblouk a pár dalších serepetiček na Sprint

Neděle 18. dubna - krásně, teplo
doma se pomalu začíná šílet ... zatímco Tomča už má alespoň nějaký nápad, Evdž (podle mamčiných slov) se na tu mapu ještě snad ani nepodíval. Mamka s taťkou jeli kontrolovat Tomčovy štítky.
Ve dvě mám být na klubce. Pouštíme si se ségrou pohádku... a sakra! tak nic sedám na kolo... sice jsem přijela o půl hodiny pozděj, ale krabiček na čištění bylo ještě dost, smrdím benzínem :), pak jsme ještě rozdělovali lampiony. Z původních tří hromadek (pěkné, dostačující, hnusné) se vytvořilo pět (pěkné, dobré, opravitelné, neopravitelné, vyhoď to!) které byly následně zkonfiskovány a rozděleny na čtyři (krásné, ucházející, luhanské, koš)

Pondělí 19. dubna - chladno, zataženo
Dneska je pořadatelská schůzka ve Svitu. Shromaždiště vyřešeno. Návrhy tratí existují. Anička s mamkou a Filipem se uklidňovali nad pivem.

Středa 21. dubna - prší
Tomča poslal první verzi. Mamka se mrkla, zkritizovala a poslala zpátky. Evžen stále nekvoká... Bob řeší drobné úpravy mapy. První kontrolní tisky layoutů. Nepoužitelné!!! Do koše!
Mám první rozhovor :)

Neděle 25. dubna - teplo
První komplikace. Rally Sprint Kopná! Mamka je na prášky. Evžen, který už prý něco málo vymyslel, háže tratě do koše a začíná znovu. Otec se fláká na Můrách. Máti zuří a pod dávkou sedativ vyraží s Evženem do lesa roznést a zkontrolovat jeho štítky. Bob odjíždí do Norska. Hledá se nový grafik.

Pondělí 26. dubna - teplo
Na výboru Evžen s mamkou vyrušují. Zjišťuje se nedostatek pořadatelů a tak je vyhlášena všeobecná branná povinnost pro rodinné příslušníky. Layout padl na Petra Novotného. Řeší se sponzoři, ceny, diplomy (Bařice), poháry, trička (Jiřin), tisky map. Všechno komplikuje televize.

Úterý 27. dubna - vedro
Matička se po kontrole štítků odebrala k Tomčovi. Upravujou tratě a popisy. Unavená se vrací dosti pozdě.
Rozesíláme otázky a sbíráme první odpovědi.

Středa 28. dubna - teplo
Mamka zase do lesa. Horko těžko stíhá trénink dětí. Odjíždíme na soustředko. Už mám 14 rozhovorů.

Sobota a Neděle 1. a 2. května - poprchá
Taťka jde mapovat. Jiřin na mě ječí, že máme těch rozhovorů moc, že přeci chtěl jen favority, že tyhle kluky nikdo nezná (o čtrnáct dní později už jejich jména sám skloňuje :P )

Pondělí 3. května -lije
Tiskovka k MČR. Jiřin se vrací se slovy "zase jsme někoho přesvědčili, že neběháme s puškama." Evžen poslal první návrh upravených tratí.

Úterý 4. května - lije
Rozhovory jsou kompletní. Novas se vzdává layoutu. V Corellu nelze.
Mamka, Podmol a Svaťa navrhují shromaždiště. Následuje schůzka s pořadateli rally o zachování bezpečnosti závodníků.

Středa 5. května - lije
Tatíček převzal layouty, ale od pondělí nebyl zahlédnut žádným rodinným příslušníkem. V Brně shořel server.

Čtvrtek 6. května -dopoledne lije, odpoledne sucho

Tatíček se objevil doma. Libe roznáší štítky po továrně a Anče je checkuje. Končí s mamkou v MoR café. Evžen a Tomča hlásí hotovo = připravuje se probíhání.

Sobota 8. května -vedro k padnutí
Taťka s mamkou a Evženem revidují mapu, Evžen s mamkou ještě kontrolují poslední štítky.
Na oblasťák přijel Tomča s Lelou a rikšou na kole. Domlouvají se probíhači. Večer dělá mamka u Pekárků chůvu, kreslí se tratě probíhačům, Lela toho má plné zuby a hlásí, že zítra nikam nejde.

Neděle 9. května -poprchá
Probíhání tratí. Příjezd na shromaždiště. Tomča vyndává rikšu. Lela: "Tatínek si přál, aby děti byly na čerstvém vzduchu..." Probíhačů nečekaně mnoho = mamka v kufru kreslí další mapy. Tři kolečka nakreslila špatně, dvě Báře N. jedno Tomčovi.
Z lesa se vrací Dagmula. Klepe se jak osika a mlátí psa buzolou. Přítomní se ji snaží uklidnit. Vždyť ti chtěl jen ulovit oběd. Přibíhá Janina. Při převlékání nechá klíče vevnitř. Automatický zámek se automaticky zamkne. Kde jsou náhradní klíče?!? U Vavrysů v Luha. Evžen odváží Janinu a zmrzlého Bobánka v tílečku do Zlína. Vyzvedávají vlastní auto a jedou pro klíče.
Z lesa se vrací Gapisch se Sokolem a přes sklo auta smutně pozorují své suché, teplé svršky. Konečně se vrací Zbyňa, odváží zmrzlé muže do tepla.
Mamka naposledy mění mapu.
Libe má hotové tratě, přichází generovat soubory a naposled upravuje mapy. Sedí tu přes tři hodiny. Taťka si pak až do rána hraje s jeho layoutem...

Pondělí 10. května -lije
Generování souborů pro tisk. Vyzvednutí pretexu.
Brácha pořád nezveřejnil rozhovory...
Moje nervozita značně stoupá.
Zveřejněna předpověď počasí

Úterý 11. května -vedro
Tisk map na pretex. Po vyčerpávajícím souboji vytištěn sprint. V zájmu přežití tiskárny se Gapisch vzdává. "Tisknout se bude zítra na papír!" Shání se mapníky. Bráška si vymyslel plakáty. Gapisch je vytisknul až teď. Odmítám zařizovat. Sprintový trénink v Šumicích.

Středa 12. května -lije jako z konve
Na klubce se chystají materiály. S Janou, Jíťou, Bar', Vojtou, Jančou, Ivou a Zuzkou si propichujeme prsty o rezavé sicherky sprintových čísel. Přijíždí ségra a dělá první návrhy diplomů.

Čtvrtek 13. května -přeháňky, večer bouřka
Chybička. Tři tratě se tisknou znovu. Při tisku popisů zemřela Krejčíkovic tiskárna. Tisk diplomů a popisů na klubce. Řezačka na plné obrátky. Lála si probíhá sprintovou trať, aby věděl, co komentuje. Maminka začíná cvokařit, peče buchty. Spoustu buchet. Nemůžu usnout. Začíná bouřka...

Pátek 14. května - pod mrakem
Jsem nervní jak dvě. V devět přijíždí televize, začíná se stavět aréna. Ve tři schůzka všech hlídačů kontrol. Poslední úpravy shromaždiště. Zaklínáme nakupené mraky, aby tu vodu nepouštěly. Přijíždí první závodníci. Do karantény vstupují ženy a muži. Start. Jedničková atmosféra. Lidé nadšení. Speakeři nadšení. Počasí drží. Start číslo dvě. Nastupujem do karantény. Všechno mi připadá strašně zrychlené. Konečně vybíhám. Jde to dobře až po půlku. Začíná mi docházet. Vyplivnutá dobíhám do cíle. Převlíkám se a jdu pleskat na vyhlášení. Všichni se rozprchnou pryč. Uklízí se. Na prezentaci mezitím konečně dorazí mapníky a čísla na zítřek. Makáme všichni o sto šest. Dochází nám sicherky. Čtyřicet čísel není udělaných. Nad mapníkama sedí všichni, co můžou, až do půl jedenácté.

Sobota 15. května - zataženo, večer začíná lít
Ráno se přejíždí na Držkovou. Craft stánek tu je ze všech nejdřív. Chystáme doběh, bufet, párty stan, oblouky. Přijíždí cisterna a zapadá do bahna. Mapy se vezou na starty. Přijíždí první lidičky. A chtějí jíst! Blázinec všude kolem mě. Dělá se mi špatně. Najím se, ale všechno se ještě zhorší. Odbíhám na start. Nemám šanci. Jsem ráda, že nezačalo pršet a že jsem to přežila. Na výsledek se pro tentokrát neohlížím...

Neděle 16. května - "A nezaprší a nezaprší"
Závody vrcholí. Počasí nastartováno na povodně. Všude mokro, kluzko, rozvodněné potoky. Jiřin před nimi varuje. Přes noc bouřka strhala stany a banery centra historie, zničila altánky u bufetu a nepromokavé igelity se staly promokavými. Aljoša konečně dostává svou flašku. Na start vyrážím v pláštěnce. Ségra se mi o ni odmítá starat, ale přeci kvůli tomu nezmeškám start. Boty mi kloužou, jak sviň a tak mě vzápětí dobíhá Bára Hrušková. Tomča se vzteká, že mě nestihl vyfotit. Hold nemá schovávat foťák těsně přede mnou. Přes rozvodněný potok asi suchou nohou neprojdu, no nic. Jsem spokojená s tím, jak sem si to zaběhla i když výsledky nejsou zrovna úžasné. Rychle se převlíkám do relativně suchých věcí, a schovávám se do Vavrysího auta za holkama. Pak pomocníčkuju v bufetu. Začíná vyhlášení. S Jíťou kompletujem čísla. Předěláváme to ještě čtyřikrát. Mezitím je shromaždiště úplně vyprázdněno. Zůstali jen pořadatelé. Dojídá se bufet, uklízí se odpadky. Kocháme se krásně ušlapanou travou. Jelínkovic karavánek se musí odtlačit do bezpečí silnice. To Caravánek nezklamal, zdechla mu baterka a musel být odtáhnut traktorem.

Na shromaždišti zůstává jen Litovelská hospoda a opuštěné toiky…

Žádné komentáře:

Okomentovat