2014/10/25

Pod Vartovňou

Poslední letošní oblasťák pořádala Vizovice. Z jara odložený závod na krátké trati ani v tomto víkendu nenalezl ideální počasí. Bylo pošmourno a lesní podložka byla podmáčená, takže to ve spadaném listí v údolí pod Vartovnou pořádně klouzalo.
Mapa ač od jara znovu revidovaná se na několika místech trošku rozcházela s realitou a s pochopením ze strany závodníka. Mělo to za výsledek nejednoho diskvalifikovaného, ačkoli musíme připomenout, že kontrola kódů je v našem sportu to nejdůležitější. Stavba tratí vystřihla to nejlepší, co mohl les nabídnout, bez přílišného trápení se v prudkých stoupáních. Musíme věřit, že to mohlo být daleko horší. Prostě přiměřený oblasťákový middle.
Rychlá jednička mohla některé z dam zaskočit. Já si s ní poradila obstojně, ovšem hned K2 mi v dohledávce udělala čáru přes rozpočet, když jsem nepozorovaně seběhla o několik vrstevnic níž a náhle se nebyla schopná dohledat. Se mnou v minutě startující Štěpán, který ji měl jako jedničku ji však pohledal ještě o dost více. Jak už bylo řečeno, tady to s mapou nejspíš nebylo úplně ideální.
Ovšem ideální to nebylo ani s mou běžeckou pohodou. Udržet výšku a směr mi dělalo problém jak do kopce, tak i z kopce a zanechávalo to tak patrné stopy v mezičasech. Výraznější chybu jsem neprovedla, ovšem chybky ze špatného kontaktu s mapou se sečetly do citelné ztráty na vedoucí trojici.
Oproti očekávání poslední oblž nevyhrála "naplavená" Adélka Jakobová, ale i přes četné stížnosti na svůj výkon v cíli závodu, ženám již odrostlá Dagmula. Třetí místo vybojovala Haňula. (Výsledky)
Po vyhlášení celkových výsledků oblastního žebříčku se ještě v salonku hotelu Sirákov konalo školení R3 a tak jsme odjížděli vyškolení až ve večerních hodinách. Ovšem změna času přišla až v těch nočních, takže bylo stále vidět na cestu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat